شنبه 21 شهریور 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

متن کامل بسته پيشنهادی ايران به ۱+۵، مهر

ايران در بسته پيشنهادی به گروه ۱+۵ آمادگی خود را برای ورود به مذاکرات همه جانبه فراگير و سازنده با هدف دستيابی به چارچوب مشخص همکاريها اعلام کرد و پيشنهادات خود را به عنوان چارچوب اصلی گفتگو درمحورهای سياسی- امنيتی ،بين المللی و اقتصادی برشمرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، متن کامل بسته پيشنهادی جمهوری اسلامی ايران به گروه ۱+۵ که چهارشنبه ۱۸ شهريور به نمايندگان اين گروه در تهران تحويل داده شد (با اين توضيح که اين متن عليرغم انتشار در برخی منابع ، هنوز مورد تائيد رسمی مقامات جمهوری اسلامی ايران و يا کشورهای ۱+۵ قرار نگرفته است) به اين شرح است :



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


ترديدی نيست که امروز جهان در آستانه ورود به دوران جديدی است. دوره سخت استيلای امپراطوری ها و سيطره شبکه های پيوسته رسانه ای و وزن کشی بر اساس قدرت تهاجمی و تسليحات متعارف و نامتعارف رو به پايان بوده و دوران جديدی با رويکرد فرهنگ و انديشه و احترام به حقيقت خدا مدار انسانی در حال رشد و شکوفايی است. بسياری از معضلات امروز جهان از جمله بحران بی سابقه اقتصادی، بحران فرهنگ و هويت، بحران های سياسی و امنيتی و رشد تروريسم، جنايات سازمان يافته و مواد مخدر دستاورد دوران رو به پايان حاکميت تفکر غير خدايی بر مناسبات جهانی و نيز ميراث نحص برای امروز و فردای بشريت است.

حل اين مشکلات و برپايی دنيايی سرشار از معنويت، دوستی، رفاه، سلامت و امنيت مستلزم سازماندهی جديد و فراهم آوردن فرصت مناسب برای مشارکت عمومی در مديريت جهانی است. سازوکارهای موجود قادر به پاسخگويی به نيازهای امروز بشر نبوده و ناکارآمدی آنها در قصاد، سياست، فرهنگ و امنيت به وضوح قابل مشاهده است. اين سازوکارهای ناشی از مناسبات قدرت و سلطه گری است در حالی که جهان امروز نيازمند سازوکار برآمده از تفکر الهی و رويکرد سنتی بر ارزش های انسانی و نيز لطف و محبت است. سازوکاری که زمينه های رشد و شکوفايی همه ملت ها و استقرار صلح و امنيت پايدار جهانی را فراهم نمايد.

ملت ايران با تاکيد بر ظرفيت های ذاتی ملی و نيز توانمندی های منطقه ای و بين المللی خود و با التزام اصولی، اعتقای و تاريخی به بهره گيری از اين ظرفيت ها و توانمندی ها در جهان بر قراری صلح، آرامش، ثبات پيشرفت و رفاه ملت های منطقه و جهان آمادگی دارد تا بر اساس اصول و ارزش های الهی و انسانی از جمله به رسميت شناختن حقوق ملت ها، احترام به حاکميت کشورها، رعايت مردم سالاری و حق آزاد انتخاب برای ملت و نيز پرهيز از فشار و تهديد و بر اساس بنيان های محکم عدالت و قانون و از طريق گفتگو و مذاکره مسير مناسب برای دستيابی به صلح پايدار و ثبات درون رای منطقه و جهان و نيز پيشرفت مستمر و رفاه فراگير ملت های منطقه و جهان را فراهم آورد.

در اين راستا جمهوری اسلامی ايران معتقد است در چارچوب رعايت اصول عدالت محوری، مردم سالاری و چندجانبه گرايی طيف گسترده ای از موضوعات امنيتی، سياسی، اقتصادی و فرهنگی در سطح منطقه ای و جهانی را می توان در بستر گفتگو و با هدف همکاری سازنده به محورهای رشد و تعالی ملت ها و برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان تبديل کرد.

همانطور که در بسته پيشنهادی سال گذشته نيز تاکيد شده جمهوری اسلامی ايران بر اين باور است که درس گرفتن از اشتباهات گذشته و عدم اصرار بر مسيرهای بی نتيجه و بن بست، شرط ضروری موفقيت در مذاکرات فرا رو بوده و از اين رو التزام همه طرف های درگير به اولا، تدوين چارچوب نوينی از تعاملات در سطح بين المللی که به دور از اشتباهات گذشته باشد و يقينا پر از حسن نيت همه طرف ها در قول و عمل، پايبندی به احترام متقابل عدالت و قانون می تواند مرحله جديدی از مذاکرات برای تحقق همکاری های بلند مدت در جهت تحکيم صلح و امنيت پايدار در منطقه و جهان را در پی داشته باشد.

موضوعات سياسی - امنيتی، اقتصادی و بين المللی از جمله محورهايی هستند که نگرانی های مشترکی را در منطقه و جهان برای دولت ها و ملت ها ايجاد کرده است. جمهوری اسلامی ايران اعتقاد راسخ دارد که بر اساس اصول و مبانی ذکر شده در بالا شرايط کنونی بين المللی نيز اقتضاء دارد تا همه دلسوزان به سرنوشت بشريت و طرف های ذی ربط با تبديل نگرانی های مشترک به تعهدات دسته جمعی، زمينه موثر همکاری های موثر منطقه ای و بين المللی را فراهم آورند.

بر اين اساس جمهوری اسلامی ايران آمادگی خود را برای ورود به مذاکرات همه جانبه فراگير و سازنده با هدف دستيابی به چارچوب مشخص همکاری ها از طريق التزام همه طرف ها به تعهدات دسته جمعی اعلام داشته و آينده ای عاری از بی عدالتی و توام با رفاه و پيشرفت و به دور از استانداردهای دوگانه را برای تمامی کشورهای جهان و منطقه در پرتو اين همکاری ها پيش بينی می کند.

به گزارش مهر ، در ادامه متن بسته پيشنهادی ايران آمده است : بر اساس اولويت های منطقه ای و بين المللی محورهای مذاکرات برای صلح و رفاه را می توان در سه محور سياسی - امنيتی، بين المللی و اقتصادی لحاظ نمود.

۱- محور سياسی - امنيتی

۱.۱ - حفظ کرامت انسانها، احترام به فرهنگ ملت ها و تامين حقوق آنها

۱.۲ - تقويت ثبات و تحکيم صلح عادلانه، توسعه گستره مردم سالاری و پيشرفت دمکراسی و ارتقاء رفاه ملت ها در مناطقی که از بی ثباتی، نظامی گری، خشونت و تروريسم رنج می برند بر مبنای:

اول: احترام به حقوق ملت ها و منافع ملی کشورها

دوم: تحکيم حاکميت ملی کشورها در چارچوب روش های مردم سالارانه

سوم: پرهيز از خشونت و نظامی گری

چهارم: مقابله ريشه ای با تروريسم

نقاطی در جهان به ويژه خاورميانه، بالکان ، بخش هايی از آفريقا و آمريکای جنوبی و شرق آسيا از جمله مناطقی هستند که در اولويت بايد مورد توجه قرار گيرند. تعامل مشترک برای کمک به ملت فلسطين برای تدوين طرحی جامع، مردم سالارانه و عادلانه برای دستيابی ملت فلسطين به حقوق اساسی خود می تواند نمونه ای از اين همکاری ها باشد.

۱.۳ - مبارزه با تهديدهای امنيتی مشترک از طيق مقابله اساسی، همه جانبه و موثر با عوامل ايجاد کننده و تقويت کننده تهديدهای امنيتی از جمله تروريست، مواد مخدر، مهاجرت های غير قانونی، حمايت های سازمان يافته و دزدی دريايی

۲. مسائل بين الملل

۲.۱ - اصلاح ساختار سازمان ملل و شورای امنيت و ارتقای کارکرد آنها بر مبنای مردم سالاری و عدالت

۲.۲ - ارتقای وزن و جايگاه موضوعات زيست محيطی در مسائل بين المللی و مشارکت عمومی در مديريت مسائل زيست محيطی

۲.۳ - تعريف و تدوين عادلانه حقوق فضا و سهيم شدن همه دارندگان فناوری فضا در مديريت و بهره برداری عادلانه از آن

۲.۴ - تعريف و تدوين حقوق مربوط به تبادل فناوری های نو و پيشرفته

۲.۵ - توسعه نظارت قانونمند و عادلانه آژانس بين المللی انرژی اتمی و ايجاد سازوکار لازم برای بهره برداری همگانی از انرژی پاک هسته ای در زمينه کشاورزی، صنعت، پزشکی و توليد نيرو

۲.۶ - جهان شمولی معاهده NPT و سازماندهی عزم جهانی و اعمال برنامه واقعی و اساسی برای خلع سلاح کامل و جلوگيری قاطع از هر گونه توسعه و اشاعه تسليحات هسته ای، شيميايی و ميکروبی

۲.۷ - ارتقاء ملاحظات اخلاقی و انسانی و حاکميت کامل آنها در سازوکارها، مناسبات و رويه های بين المللی

۳. محور اقتصادی

۳.۱ - انرژی و امنيت آن در عرصه های توليد، عرضه و انتقال و مصرف

۳.۲ - تجارت و سرمايه گذاری

۳.۳ - ظرفيت سازی برای ارتقاء رفاه عمومی، فقر زدايی از جهان و کاهش فاصله طبقاتی و فاصله شمال جنوب

۳.۴ - ريشه يابی عوامل بحران اقتصادی و مالی جهانی و جلوگيری از وقوع جنبه های ديگر بحران در عرصه اقتصادی جهان و طراحی سازوکاری جديد وعادلانه

۳.۵ - مبارزه با اقتصاد زير زمينی، مفاسد اقتصادی، جرايم مالی و جنايات سازمان يافته عليه امنيت اقتصادی.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016