دوشنبه 2 فروردین 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

فراخــوان و نامــۀ سرگشادۀ سينماگرانِ برجستۀ جهان برای آزادی فوری جعفر پناهی، جرس

شبکه جنبش راه سبز (جرس): گروه زيادی از سينماگران، هنرمندان و منتقدين برجستۀ سينمای جهان، طی نامه ای سرگشاده به رئيس دستگاه قضائی ايران، خواستارِ آزادیِ فوریِ جعفر پناهی، کارگردان زندانی و آزاديخواه ايرانی شدند.

جعفر پناهی، سينماگر مطرح و بين المللی ايران، در اولين ساعات بامداد سه شنبه ۱۱ اسفندماه با يورشی شبانه به منزل شخصی اش و بازداشت اعضای خانواده و مهمانان وی، تمامی آنان را دستگير کردند؛ که در ميان بازداشت شدگان دو محمد رسول اُف و ابراهيم غفاری (سينماگر فعال کشور) نيز حضور داشتند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


صدها تن از کارگردانان و سينماگران مطرح جهان، طی روزهای اخير پای نامه ای را امضا کرده اند تا ضمن در خواست از آيت الله صادق اردشير لاريجانی، رئيس قوه قضائيه جمهوری اسلامی برای آزادی پناهی، به وی خاطرنشان کنند: "هيچ دليلی برای دستگيری و زندان کردن اين کارگردان مطرح بين المللی وجود ندارد و اين سينماگر جهانی، هم اکنون هزينۀ شجاعت و جراتش در انعکاس صدای مردم ايران و عقايد و مطالبات آنها را پرداخت می کند."

آنها همچنين به دستگيری چند ماه قبلِ جعفر پناهی بر مزار شهيد ندا آقاسلطان (يکی از جانباختگان ماههای اخير) اشاره کرده و خاطرنشان ساختند: اين هنرمند ايرانی امرداد گذشته، همراه با چند سينماگر و شهروندان ديگر، به خاطر شرکت در مراسم ندا، مورد بازداشت واقع شده بود.

سينماگران جهان همچنين از قاضی القضات جمهوری اسلامی خواستار آزادی هرچه سريعترِ جعفر پناهی شده، و دستگيری و بازداشت او را "غيرمنصفانه" و "ناعدالانه" خواندند.

امضا کنندگانِ فراخوانِ هنرمندان و نامۀ فوق الذکر، همچنين خاطرنشان کردند "در يک جامعۀ متمدنِ امروزی، وقتی مرور و بررسی رفتار و اعمال حاکمان و جامعه توسط هنرمندان و سينماگران مورد جلوگيری و انکار قرار می گيرد، عملا تمدن آن جامعه مورد انکار وشک واقع می شود."

از سينماگران و نويسندگان و منتقدان مطرحی که ليست بلند بالای فراخوان و نامه را امضا کرده اند، می توان به نامِ برايان کاکس، ويليام فارلی، والتر ساکس، کارلوس ديگس، نيک جيمز، هری نيومن، جيم اوبرايان، شيرين نشاط، بابک پيامی، حميد دباشی، ژان پیِر، نيک جيمز، تونی گت ليف و راب نيلسون اشاره کرد.

لازم به ذکر است هر کدام از امضا کنندگانِ متنِ فراخوان و نامه به رئيس دستگاه قضائی ايران، نقطه نظر ويژه ای در اين زمينه اعلام کرده اند؛ از جمله ويليام فارلی در اين زمينه خاطرنشان می کند "با نفوذی که پناهی در فيلم و هنر سينمای ايران داشت، وی سعی کرده بود با حاکمان و راس نشينان کشور خود، برای احقاق حقوق جامعه مبارزه کند" و هری نيومن نيز افزوده بود "با نگاهی به فيلمهای پناهی متوجه شدم که ايشان استعدادی ويژۀ سينمای ايران و يک اعتبار بزرگ برای کشورش است و نبايد با وی چنين رفتار شود" و برايان ساکس تصريح کرد "بشدت علاقه مندم اين کمپينِ آزادی پناهی را پيگيری کنم و نسبت به بازداشت غيرمنصفانه و ناعادلانۀ وی اعتراض و موضع گيری کنم و اين مسئله نبايد در يک جامعۀ مدرن و متمدن اتفاق بيافتد."

چند روز پيش نيز حدود ۲۳۰ نفر از سينماگران، هنرمندان و نويسندگانِ اروپا و امريکا، ضمن اعتراض به ادامه بازداشت پناهی، خواهان آزادی وی شده بودند. آنها به مقامات جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند "ما امضاء کنندگان (سينماگران و هنرمندان) دراروپا، امريکا و ساير کشورهای جهان، خواهان آزادی فوری جعفر پناهی و محمد رسول اف دو سينماگر برجسته ايرانی هستيم که اخيرا دستگير شده اند."

هم اکنون جعفر پناهی کماکان در سلول انفرادیِ زندانِ اوين به سر می برد و خبری از وضعيت و پرونده وی منتشر نشده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016