هاشمی:
دانشگاه هيچگاه يکدست و گوش به فرمان نمیشود
نيکونسبتی:
عدم ثبت نام دانشجويان نقض حقوق شهروندی است
امينیزاده:
پس از ثبت نام، نامه عدم صلاحيتم برای تحصيل را به دستم دادند
تهران- خبرگزاری کار ايران
کنفرانس خبری اعضای شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت در خبرگزاری کار ايران (ايلنا) برگزار و طی آن اسامی دانشجويان ستارهدار ثبت نام نشده در دانشگاهها اعلام شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا" در اين کنفرانس خبری محمد هاشمی, علی نيکونسبتی و مهدی امينیزاده مدارکی از عدم ثبت نام برخی دانشجويان پذيرفته شده در آزمون کارشناسی ارشد را ارايه کردند.
حنان عزيزی, سيامک کريمی, ياشار قاجار, زهرا جانیپور, محسن فاتحی، مهدی امينیزاده و حامد حسندوست از جمله دانشجويانی هستند که از آنها ثبت نام به عمل نيامده است.
سخنگوی شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت:
دانشگاه هيچ گاه يک دست و گوش به فرمان نمیشود
محمد هاشمی، سخنگوی شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت در اين نشست با اشاره به شعارهای مسوولان وزارت علوم مبنی بر بسترسازی برای تشکلهای دانشجويی و نهادسازی های علمی گفت: اين شعارها نه تنها نمود بيرونی مثبت نداشته بلکه منفی هم بوده است.
وی ادامه داد: طبق آماری از تيرماه سال ۸۴ تا شهريور ۸۵ از خبرگزاریها و نشريات مختلف استخراج کرديم، ۲۴ مورد بازجويی دانشجويان توسط نهادهای امنيتی و اطلاعاتی ,۵۷ مورد بازداشت دانشجويان, ۴۵ مورد احضار به دادگاههای عمومی انقلاب, ۳۷ مورد محاکمه و ۵۳ مورد حکم قضايی ,۱۶۷ مورد احضار به کميته انضباطی که ۱۰۰ موررد آن در تابستان گذشته بوده است، ۸۹ مورد حکم صادره توسط کميتههای انضباطی, ۲۵ مورد تعطيلی نهادهای دانشجويی, ۳۹ مورد توقيف نشريات دانشجويی, ۲۸ مورد جلوگيری از برگزاری برنامههای دانشجويی و ۷ مورد اخراج دانشجويان کارنامه عملکرد يکساله وزارت علوم است.
هاشمی با بيان اين که نمیدانم رييسجمهور اگر قرار باشد نمرهای به وزرا بدهد، به وزير علوم چه نمرهای خواهد داد، گفت: موضوع صرفا به دانشجويان اختصاص ندارد، همچنان که شاهد اخراج و بازنشسته کردن بسياری از استادان و موارد متعدد تهديد اساتيد بودهايم.
وی تصريح کرد: اين کارنامهای است که از عملکرد يکساله وزارت علوم در اختيارماست. ضمن اين که هيچ آماری از سطح علمی دانشگاهها و فرار مغزها وجود ندارد اما ما اميدواريم کسانی پيدا شوند که حداقلهايی از نشانههای مثبت عملکرد وزارت علوم ارايه دهند.
سخنگوی شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت با بيان اين که صد نفر از دانشجويان يک ستاره و دو ستاره با تعهد و به صورت مشروط ثبتنام شدهاند، گفت: برخلاف آنچه مسوولان وزارت علوم میگويند که تعهد تنها درباره لزوم رعايت قوانين و مقررات بوده است، تعهدها بيشتر معطوف به لزوم همکاری با مسوولان دانشگاه و نهادهای امنيتی و اطلاعاتی بوده و عملا دانشجويان را از فعاليتهای سياسی منع میکند.
وی با تاکيد بر اين که با اين کار کميتههای انضباطی جايگاه خود را از دست میدهند، گفت: وظيفه کميته انضباطی بررسی تخلفات دانشجوست اما با اين اقدام هر مرجعی بدون مشخص شدن اتهامات و يا مرجع تصميمگيری میتواند دانشجويان را از دانشگاه اخراج کند.
هاشمی ادامه داد: همواره به دانشگاه به عنوان يک خطر بالقوه نگريسته شده و تلاشهای زيادی برای يکدست شدن تفکر در دانشگاهها صورت گرفته که همه آنها بینتيجه مانده است.
وی با اشاره به انقلاب فرهنگی و اخراج دانشجويان و استادان از دانشگاهها گفت: هيچ گاه به اين نکته توجه نمیشود که تکثر تفکر و روحيه آرمانخواهی ذات دانشگاه است و حتی اگر در دورهای تفکر مخالف حذف شود، باز احيا خواهد شد و دانشگاه هيچ گاه يک دست و گوش به فرمان نمیشود.
علی نيکونسبتی:
عدم ثبت نام از دانشجويان را نقض سيستماتيک حقوق شهروندی میدانيم
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علی نيکونسبتی نيز در اين کنفرانس خبری اسامی دانشجويان ستارهدار ثبت نام نشده در دانشگاهها را اعلام کرد و گفت: حنان عزيزی, سيامک کريمی, ياشار قاجار, زهرا جانیپور, محسن فاتحی از کسانی بودند که ردصلاحيت شدهاند و با مهدی امينیزاده و حامد حسندوست نيز پس از روی کار آمدن دولت نهم برخورد شده است.
وی با بيان اينکه اين افراد، دانشجويان سه ستارهای هستند که بارها بر وجود آنها تاکيد شده است، گفت: افراد سهستاره کسانی هستند که به دلايلی غير از وضعيت علمی در کنکور پذيرفته نشدهاند.
نيکو نسبتی با اشاره به قرار گرفتن عدد ۲ در کارنامه حنان عزيزی، اين عدد را به منزله عدم دارا بودن صلاحيت عمومی شرايط عمومی مندرج در دفترچه راهنما عنوان کرد و گفت: واقعا باعث تاسف است که وزارت علوم اين اظهارات را تکذيب میکند. بارها تاکيد کردهاند کسی نبوده است که به دليل مسائلی غير از مسائل علمی کنار گذاشته شود، در حالی که اسامی اعلامشده، کسانی هستند که بند ۲ در کارنامه آنها لحاظ شده است.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت ادامه داد: زهرا جانیپور دارای يک حکم تعزيری است اما هيچ حکمی از دادگاه ذیصلاح مبنی بر اينکه وی دارای عدم صلاحيت تحصيلی است، وجود ندارد يا محسن فاتحی از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دارای حکم کميته انضباطی است اما هيچ حکمی از دادگاه ذیصلاح مبنی بر عدم صلاحيت تحصيلی ندارد. ياشار قاجار نيز سال گذشته چندماهی دستگير شد اما تفهيم اتهام نشد و هيچ حکمی نيز در پرونده وی وجود ندارد. علاوه بر آن در کارنامه همه اينها کد ۲ درج شده است. سيامک کريمی، عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه همدان نيز فاقد هرگونه حکمی است اما نامش در روزنامه ذکر نشده و در کارنامه وی کد ۲ گذاشته شده است.
وی تصريح کرد: ما از آقای نوربخش، رييس دبيرخانه گزينش استاد و دانشجو وزارت علوم اين سوال را داريم که چرا به اين صراحت دروغ میگوييد؟ جرات اين را داشته باشيد که بگوييد ما از ثبت نام افراد منتقد فاقد هر نوع حکم جلوگيری کردهايم.
نيکونسبتی با بيان اينکه حنان عزيزی، دختر يوسف عزيزی بنیطرف، روزنامهنگار خوزستانی فاقد هرگونه فعاليت سياسی و حکم کميته انضباطی است، مدعی شد: دولت نهم با تحت فشار قرار دادن خانواده افراد، آنها را از انتقاد از دولت بازمیدارد که نمونه ديگر اين اقدام، محمدحسين نعيمیپور، فرزند محمد نعيمیپور، نماينده سابق مجلس است که فاقد هر نوع حکم کميته انضباطی و دادگاه ذیصلاح است و از ثبت نام وی جلوگيری به عمل آمده است.
نيکونسبتی اين اقدامات را نمونه بارز نقض حقوق شهروندی، حقوق بشر و قانون اساسی دانست و گفت: اين اقدامات از برخورد سيستماتيک دستگاههای دولتی با دانشجويان خبر میدهد.
وی با بيان اينکه دانشجويی وجود دارد که پس از اينکه نام وی در روزنامه آمده، با حکم کميته انضباطی مواجه شده است، گفت: ما خواستار استعفا و عذرخواهی وزير علوم و توضيح مسوولان وزارت علوم هستيم.
نيکونسبتی با بيان اينکه از آقای خرمشاد، معاون دانشجويی وزير علوم میپرسيم که چطور در زمانی که در مکه بوديد، میتوانستيد درباره جنبش دانشجويی تحليل ارايه کنيد اما امروز سکوت کردهايد، گفت: برخلاف اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر اينکه دولت آنقدر حقير نشده که با دانشجويان برخورد کند، ما اين برخوردها را مصداق بارز هدايت دولت برای تحت فشار قرار دادن منتقدان میدانيم.
وی با اشاره به اظهارات وزير علوم مبنی بر اينکه از دانشجويان تعهدی گرفته نمیشود، گفت: ما نمونههای بسياری داريم که دانشجويان با تعهد ثبت نام شدهاند و اين سوال را داريم که چرا زمانی که کميته انضباطی در دانشگاه وجود دارد، دانشجو بايد برای ثبت نام تعهد بدهد.
نيکونسبتی افزود: حامد حسندوست از اعضای سابق انجمن اسلامی دانشگاه اصفهان است که فاقد هرگونه حکم کميته انضباطی و دادگاه ذیصلاح است و در کنکور نيز قبول شده و ثبت نام کرده است اما هماکنون از دانشگاه اخراج شده است يا مهدی امينیزاده که در سال ۸۴ در آزمون ارشد پذيرفته شده بود، پس از ثبت نام به وی گفته شد که صلاحيت ادامه تحصيل ندارد.
عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت با اشاره به اظهارات نوربخش که اين اقدامات را روال عادی کار خوانده بود، گفت: بهتر است آقايان چند مورد را در اين باره ذکر کنند. در يکی از دانشکدههای دانشگاه تهران، رييس دانشکده با دانشجويی برخورد فيزيکی کرده و وی را مضروب میکند اما اين دانشجو با حکم دو ترم تعليق با احتساب سنوات روبرو میشود.
وی با اشاره به اظهارات رييسجمهور در کنفرانس مطبوعاتی در نيويورک درباره اين برخوردها، گفت: آقای رييسجمهور اين کار را اشتباه يک کارمند ذکر کرد اما ما آن را نقض سيستماتيک حقوق شهروندی میدانيم و انتظار داريم رييس دولت با جرات با اين غده سرطانی برخورد کند، زيرا عدم برخورد، نشاندهنده موافقت وی با اين اقدامات است.
نيکونسبتی از رييسجمهور خواست تا به جای سخنرانی در يک سالن در دانشگاه تهران با حضور دانشجويان گزينششده، به ميان دانشجويان بيايد و سوالات آنها را پاسخ دهد.
وی تصريح کرد: چطور يک روستايی ساده حق سوال دارد اما دانشجويان چنين حقی ندارند.
نيکونسبتی با اشاره به اظهارات ضد و نقيض مسوولان وزارت علوم، اين اظهارات را نشاندهنده عدم هماهنگی ميان مسوولان وزارت علوم خواند و گفت: آقايان اظهارات خود را نقض میکنند. مسوولان وزارت علوم در ابتدا منکر وجود دانشجويان ستارهدار شدند، بعد گفتند مشکل آنها که ثبت نام نشدهاند، نقص پرونده است و بعد نقص پرونده در مورد افرادی را که احکام کميته انضباطی داشتند، مطرح کردند.
مهدی امينیزاده:
پس از ثبت نام در دانشگاه، نامه عدم صلاحيتم برای تحصيل را به دستم دادند
مهدی امينیزاده، عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی (ادوار تحکيم وحدت) روند پذيرش خود را در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه مفيد و سپس ردصلاحيتش را تشريح کرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، مهدی امينیزاده در کنفرانس خبری که در" ايلنا" برگزار شد، با بيان اينکه در سال ۸۴ در رشته کارشناسی ارشد علوم سياسی دانشگاه مفيد قم پذيرفته شده است، گفت: پس از ثبت نام، آموزش دانشگاه در روز اول کلاسها مرا خواست و نامهای از گزينش سازمان سنجش را به من داد که در آن قيد شده بود من صلاحيت ادامه تحصيل ندارم. من در آن زمان به آقای نوربخش مراجعه کردم و ايشان گفتند که وزارت اطلاعات در نامهای به دليل ارتباط شما با گروهکهای غيرقانونی اعلام کرده است که شما حق ادامه تحصيل نداريد.
advertisement@gooya.com |
|
وی افزود: متاسفم بعد از مدتها که از تاسيس دانشگاه در ايران میگذرد، اين نهاد هنوز نتوانسته به استقلال دست يابد و فارغ از اعمال نظر امنيتی و قدرت به وظيفه خود بپردازد.
امينیزاده با بيان اينکه متاسفانه برخی هيچ حريم و حرمتی برای دانشگاه قائل نيستند، گفت: ما نمیخواهيم در اين کشور وزير، وکيل يا هر حتی کارمند دولت شويم، ما فقط میخواهيم درس بخوانيم و آقايان بايد بگويند چرا با اينکه ادعای مسلمانی دارند، به رغم تاکيد اسلام بر علمآموزی جلوی تحصيل دانشجويان را میگيرند.
وی با اشاره به اعلام نظر برخی مراجع تقليد مبنی بر اينکه اين احکام مبنای شرعی و قانونی ندارد، گفت: جمهوری اسلامی ايران اعلاميه جهانی حقوق بشر را پذيرفته است که در آن علمآموزی جزو حقوق اوليه انسانها ذکر شده است. شما کدام کشور را سراغ داريد که دانشجويی را به خاطر اعتقادات سياسی و فرهنگی از علمآموزی محروم کند؟
عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی با بيان اينکه در طول تحصيل خود حتی يک بار به کميته انضباطی نرفته است، گفت: من چند پرونده قضايی دارم و به زندان رفتهام اما در هيچکدام از اين پروندهها حکم قضايی برای من صادر نشده است.
وی افزود: آيا میتوان حکم کميته انضباطی يا احکام قضايی را به بيش از مجازات تعيينشده تعميم داد و با اين احکام، دانشجويی را از حقوق خود محروم کرد؟
امينیزاده با بيان اينکه سخنان مسوولان وزارت علوم و دولت درباره عدم ثبت نام دانشجويان کذب محض است، گفت: دانشجويان را به دليل اعتقادات سياسی و ايدئولوژيک از حق ادامه تحصيل محروم میکنند، در حالی که اين برخوردها نه مبنای شرعی دارد و نه مبنای قانونی.
وی با اشاره به اينکه به همراه چند نفر ديگر از دانشجويان به ديوان عدالت اداری شکايت کردهاند، گفت: اين شکايت ثبت شده و مراحل قانونی خود را طی میکند.
عضو شورای مرکزی سازمان دانشآموختگان ايران اسلامی با اشاره به انقلاب فرهنگی در سالهای اوليه انقلاب، گفت: مجددا پس از ۲۷ سال از انقلاب سال ۵۷ اين اتفاق بار ديگر در حال تکرار است. آيا مهاجرت نخبگان و فرار نيروهايی که سرمايه کشور برای آنها صرف شد، بس نيست که بايد يک بار ديگر چنين برخوردهايی صورت بگيرد.
وی اين اقدامات را باعث خدشهدار شدن اعتقادات خواند و گفت: افرادی که با اسم عدالت و مهروزی بر سر قدرت آمدهاند، امروز از ثبت نام دانشجويانی که بدون استفاده از سهميهها به دانشگاه راه پيدا کردهاند، جلوگيری میکند. آيا اين با عدالت سازگار است؟