تهران- خبرگزاری کار ايران
رييس سازمان زندانها و اقدامات تامينی و تربيتی با اشاره به تشکيل ستاد برنامهريزی و سياستگذاری کاهش استفاده از مجازات زندان، فعاليت اين ستاد را موجب کاهش ۱۱ درصدی آمار ورودی زندانها در شش ماهه دوم سال ۸۵ نسبت به شش ماهه اول همين سال عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علیاکبر يساقی که در اولين همايش بينالمللی کاهش استفاده از مجازات زندان سخن میگفت، اظهار داشت: با وجود انتقاداتی که در اوايل قرن بيستم نسبت به مجازات زندان ابراز شد، حبس همچنان رايجترين مجازاتها برای مجرمان است.
وی افزود: برابر آخرين آمارها ۸ ميليون و ۳۴۵ هزار زندانی در زندانهای دنيا محبوس هستند به طوری که از اين تعداد قاره آمريکا با ۳ ميليون و ۸۲ نفر, قاره آسيا با ۲ ميليون و ۸۰۷ نفر, قاره اروپا ۱ ميليون و ۶۴۲ نفر و آفريقا با ۸۷۹ هزار نفر و اقيانوسيه با ۳۹ هزار نفر بيشترين جمعيت زندانها را دارند.
وی با بيان اينکه ماهيت زندان در اغلب موارد بيش از فوايد آن است، گفت: زندان يکی از دستاوردهای نظامهای غربی است به طوری که هنوز مکانهايی در اين نظامها مورد استفاده قرار میگيرد که توسط نيروهای استعماری برای سرکوبهای محلی و حفظ امنيت استعماری خود اعمال میشود. اسفبارتر اينکه زندانيان مرد در کنار زندانيان زن قرار میگيرند.
يساقی با بيان اينکه جمهوری اسلامی ايران با الهام از مکتب نورانی اسلام در راه حبسزدايی پيشرو است، گفت: به دستور رييس قوه قضاييه، ستاد برنامهريزی و سياستگذاری کاهش استفاده از مجازات زندان برای کاهش جمعيت کيفری در سازمان زندانها تشکيل شده است. فعاليت اين ستاد باعث کاهش ۱۱ درصدی آمار ورود زندانيان به زندانها در شش ماهه دوم سال ۸۵ نسبت به شش ماهه اول همين سال شده است.
بر اساس اين گزارش، در ادامه اين همايش معاون دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ايران به ايراد سخن پرداخت.