آفتاب: آيتالله خزعلی امروز در جمع دانشجويان دانشکده الهيات و معارف دانشگاه تهران با بيان اين که کسی که دردمند باشد برای مردم کار میکند، يادآور شد: رييسجمهور کشورمان حقوق رياستجمهوری برای سفر نمیگيرد و حتی ناهار خود را نيز از منزل میآورد.
آيتالله خزعلی گفت: دربارهی علی (ع) صحبت کردن، صحبت نکردن است يعنی نمیتوان به اعماق آن رسيد. تنها کسی که علی (ع) را تا اعماقش شناخت، پيامبر اسلام بود.
آيتالله خزعلی، دبيرکل بنياد بينالمللی غدير، در جشن عيد غدير دانشکده الهيات و معارف دانشگاه تهران که از سوی بسيج دانشجويی اين دانشگاه و در تالار مفتح آن برگزار شد، افزود: دانشجويان و تمام انسانها بايد دردمند شوند.
وی در ادامه سخنان خود به خطبهی ۷۲، ۷۳ و ۳۳ نهجالبلاغه اشاره کرد و با يادآوری اين مطلب که زمانی در دانشکدهی الهيات دانشگاه تهران تدريس میکرده است، گفت: دختر امام خمينی (ره) شاگرد من بود و از من معدل ۱۹ و نيم آورد. زمانی که اين خبر را به امام خمينی (ره) داد امام در جواب او گفت مبادا برای نمره مغرور شوی.
مفسر و حافظ قرآن کريم، افزود: در مورد دانشکده الهيات دانشگاه تهران بايد بگويم که اين دانشکده ۷۳ سال پيش و ۹ سال بعد از روی کار آمدن رضا خان قزاق تأسيس شد که تنها مطالب و کتابهايی در آن منتشر میشد که به دستور خارجیها بود.
وی با اشاره به اينکه در مطالب و کتابهايی که آن زمان در دانشگاه وجود داشت موضوعات علمی و مذهبی مدنظر نبود، گفت: سعی داشتند دانشجويان را ترغيب به بحث مادی کنند در حالیکه هر انديشمندی که به سمت ماديات رود از معنويت دور میماند. ما دانشمندانی داشتيم که گاهی نان و کاهو میخوردند.
خزعلی همچنين در ادامهی اين مطلب به علامه امينی و سفر هند او اشاره کرد و توضيح داد: امينی ۱۶ ساعت کار روزانه میکرد و تنها ۸ ساعت به خواب و استراحت میپرداخت. وقتی از او پرسيدند در گرما و رطوبت هند چطور اين اندازه کار میکند پاسخ داد تا وقتی که اين سوال از من نشده بود متوجه گرمای هوا نبودم.
دبير کل بنياد بينالمللی غدير يکی ديگر از اهداف دانشگاه در زمان رضا شاه را اين دانست که سعی میکردند کاری کنند استقلالطلبی در ميان دانشجويان به وجود نيايد و دانشجويان وابسته به آمريکا و خارجیها باشند.
وی افزود: افرادی با مدرک و معدل خوب بالا میآمدند اما بيهوده و بدون استقلال فکری بودند و برایشان مهم نبود که مردم در راحتی هستند و يا در سختی به سر میبرند.
آيتالله خزعلی ضمن تأکيد بر اينکه دانشمند بايد دردمند باشد بيان کرد: ما از دانشگاه میخواهيم دختران و پسران دردمند جامعه را پرورش دهند که درد جامعه را حس میکنند و برای آن کار میکنند. افرادی برای وارد شدن به مجلس و به دست آوردن سمت نمايندگی ۴۰۰ ميليون تومان خرج میکنند در حالیکه اگر در نظر بگيريم ماهی حدود يک ميليون تومان حقوق بگيرند در طول ۴ سال ۴۸ ميليون تومان عايدشان میشود. چطور میشود برای ۴۸ ميليون، ۴۰۰ ميليون هزينه کرد، شايد جريانی وجود دارد.
او با اشاره به مکالمهی ۳۵ دقيقهای خود با شهيد مطهری در زمان آمدن امام (ره) از پاريس به ايران، وی را شخصيتی دردمند دانست و افزود: زمانی که جوان ۱۹ سالهی خود را از دست دادم مراقب بودم قطره اشکی به چشمم نيايد ولی وقتی خبر شهادت مطهری به گوشم رسيد اشکانم جاری شد.
مفسر و حافظ قرآن کريم در ادامهی اين برنامه خطاب به دانشجويان، گفت که دانشجويان عزيز دردمند باشيد و افزود: آيا میدانيد به کجا رسيدهايم؟ رييس جمهورمان را به دانشگاه کلمبيا دعوت میکنند و سعی دارند با عصبانی کردنش باعث پرخاشگری و قهر او شوند اما او با صبر و لبخند پاسخ آنها را میدهد.
advertisement@gooya.com |
|
وی با بيان اين که کسی که دردمند باشد برای مردم کار میکند، يادآور شد: رييسجمهور کشورمان حقوق رياستجمهوری برای سفر نمیگيرد و حتی ناهار خود را نيز از منزل میآورد.
خزعلی همچنين با اشاره به اينکه در نماز جمعهی اين هفته سخنرانی خواهد کرد، گفت: در اين سخنرانی در مورد غدير صحبتهايی خواهم کرد که زير و رو میشويد.
دبيرکل بنياد بينالمللی غدير در پايان خطاب به دانشجويان، اساتيد و روحانيون، گفت: ما مطهری، مفتح و باهنر میخواهيم. سعی دارند دانشگاه و حوزه را از هم جدا کنند. دانشگاه را منفور و حوزه را متحجر جلوه دهند. امروز با ايجاد اينترنت و وصل شدن جهان به يکديگر، وظيفهی شما دانشجويان است که خود را به حوزه وصل کنيد.