شهرام رفيع زاده - روز آنلاين - دادستان مشهد روز سه شنبه اعلام کرد که تنها در زندان مشهد ۵۰۰ متهم موادمخدر محکوم به اعدام وجود دارد.
آماری که پس از آمار ۱۵۰ محکوم به اعدام در شهرستان دشتستان می توان آن را دومين آمار اعجاب برانگيز از محکومان به اعدام ناميد که اخيرا اعلام می شود.
غلامحسين اسماعيلی که در دومين جلسه هماهنگی شورای پيشگيری از جرم دادستانی مشهد سخن می گفت، همچنين از افزايش مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی خبر داد. وی در حالی که مدعی کاهش ۲۸ در صدی پرونده های قضائی در دادگستری مشهد نسبت به سال قبل بود، اظهار داشت: "در حال حاضر در زندان مشهد ۵۰۰ متهم مواد مخدر محکوم به اعدام وجود دارد." دادستان مشهد اشاره ای به جزئيات پرونده های محکومان به اعدام در زندان مشهد نکرد و اما گفت که اين ۵۰۰ محکوم به اعدام غير از ساير محکومان به اعدام هستند که به جرايم غير از مواد مخدر محکوم به مرگ شده اند.
نيمه مرداد سال جاری نيز روابط عمومی دادگستری خراسان رضوی به نقل از غلامحسين اسماعيلی از دستگيری ۴ هزار و ۴۰۰ نفر به اتهام موادمخدر تنها در ۴ ماه اول سال ۸۷ خبر داده بود.
خبرگزاری ايسنا گزارش داده دادستان مشهد با تاکيد براينکه شمار دستگير شدگان مواد مخدر در مشهد طی سال جاری ۸۷ درصد نسبت به سال ۸۶ رشد داشته، گفته: "سياست ما برخورد با باندهای بزرگ قاچاق و همچنين توزيع کنندگان خرده فروش و عمده فروش مواد مخدر است." روابط عمومی دادستانی مشهد نيز اعلام کرده که "کشفيات مواد مخدر در چهار ماهه ابتدای سال ۸۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد رشد داشته" است.
اگر چه مشهد در کنار قم دو شهر مذهبی اصلی کشور هستند، اما بنابر اعلام مقام های رسمی وضعيت مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی در اين دو شهر بسيار بالا است.
محمد نوری زاد از همکاران سابق روزنامه کيهان که اخيرا انتقاداتی را متوجه روحانيان قم کرد، در لابه لای انتقاداتش اشاره ای نيز به موقعيت بحرانی شهرهای مذهبی در ايران کرده، و از جمله در مورد قم نوشته بود: "هنوز هم می گويم که چرا بايد شهر مقدس قم، با وجود اين همه روحانی و مرجع تقليد ومراکز علمی و زيارتگاه های معتبر، طبق آمارهای رسمی کشوری، اول رتبه را درمفاسد اجتماعی داشته باشد.ومثلا از شهر رشت وشيراز و کاشان، ناسالم تر باشد. پس روحانيانی که مدعی اصلاح جهانند، دراين شهر چه می کنند؟"
شمار ۵۰۰ نفری محکومان به اعدام در مشهد، دومين آمار حيرت انگيز از شمار محکومان به اعدام است که طی هفته های اخير منتشر می شود.
دو هفته پيش نيز فرمانده نيروی انتظامی دشتستان شهر در استان بوشهر که جمعيت آن حدود ۲۵۰ هزار نفر است شمار کسانی که در زندان اين شهر در آستانه اعدام قرار دارند را ۱۵۰ نفر اعلام کرد.
غلامرضا کشتکار به نشريه "پيام عسلويه" گفت: "مردم اين شهرستان نزديک به ۱۵۰ نفر قاتل در زندان دارند که منتظر حکمشان هستند."
اين فرمانده محلی نيروی انتظامی همچنين خواستار ادامه اعدام در ملاء عام در اين شهر شد و تاکيد کرد: "بحث هم روی علنی اعدام کردن است، مردم میبينند که حساب و کتاب در کشور وجود دارد و اگر کسی قتل انجام دهد قانون هم او را مجازات می کند."
تنها در تيرماه امسال، ۱۲ نفر در دشتستان اعدام شدند، که برخلاف دستور قبلی رئِس قوه قضائيه در خصوص ممنوعيت اعدام در ملاء عام، از ميان آنها ۴ نفر در يک ميدان عمومی به دار آويخته شدند. مقامات محلی در اين شهرستان پس آژ ان اعلام کردند که اين اعدام ها به درخواست شورای تامين شهرستان دشتستان و با موافقت رئيس قوه قضائيه در ملاء عام اجرا شده است.