- دخالت شورایامنيت در برنامه هستهايی ايران فاقد مبنای حقوقی است
تهران- خبرگزاری کار ايران
هيات نمايندگی جمهوری اسلامی ايران در سازمان ملل متحد بلافاصله پس از تصويب قطعنامه جديد شورای امنيت ، اين قطعنامه را نابجا و غيرسازنده دانست واعلام کرد ايران همچنان مصمم به پيگيری حق مسلم خود برای استفاده صلح آميز از فن آوری هستهای است .
advertisement@gooya.com |
|
به گزارش "ايلنا" در بيانيه نمايندگی دائم کشورمان در نيويورک که همزمان با تصويب قطعنامه ۱۸۳۵ در محل شورای امنيت و نيز سازمان ملل در اختيار اعضای سازمان ملل و رسانههای گروهی قرار گرفت آمده است: باعث تاسف است که جامعه جهانی يکبار ديگر شاهد آن است که شورای امنيت در حرکتی عجولانه، غير قابل قبول و غير قابل توجيه مبادرت به تصويب قطعنامهای غير قانونی درباره موضوعی میکند که تحت هيچ معيار منطقی و حقوقی در حيطه وظايف اين شورا نبوده و تهديدی را متوجه صلح و امنيت بينالمللی نمیکند. دخالت شورای امنيت در رابطه با برنامه هستهايی صلحآميز جمهوری اسلامی ايران و اقدامات اين شورا در اين خصوص نه تنها غيرمنصفانه و سياسی است، بلکه کاملا فاقد هرگونه مبنای حقوقی و منطقی است.
در بخش ديگری از اين بيانيه آمده است: اين گونه حرکات غير قابل توجيه و مسلما غير سازنده است چراکه کشورهای بانی اين قطعنامه بايد تلاش میکردند تا به جای اتخاذ اقدامات غيرقانونی و افزودن بر بیاعتمادی ملت ايران، نسبت به جلب اعتماد آنها از طريق همکاری سازنده و تعهدات جمعی بپردازند.
نمايندگی دائم کشورمان در بيانيه خود همچنين تاکيد کرده است: همان گونه که کرارا و در مناسبتهای مختلف تاکيد کردهايم و همان گونه که حقايق مسلم موجود نيز به خوبی گواهی میدهد برنامه هستهايی جمهوری اسلامی ايران کاملا صلحآميز بوده و صلحآميز باقی خواهد ماند.
در بخش پايانی اين بيانيه نيز آمده است: ملت ايران بدون توجه به اقدامات شورای امنيت از جمله اقدام غيرقانونی امروز اين شورا، در پيگيری و اعمال حقوق مسلم خود در جهت استفاده صلحآميز از تکنولوژی هستهايی مصمم بوده و هست.
نکته قابل ذکر ديگر اينکه درجلسه شورای امنيت که به منظور تصويب قطعنامه برگزار شد هيچکدام از اعضای شورا سخنرانی نکردند و فقط نماينده اندونزی در توضيح رای کشورش به قطعنامه تاکيد کرد، اندونزی به اين علت از اين قطعنامه حمايت کرد که بر رهيافت مذاکراتی تاکيد می کند و هيچگونه تحريم جديدی را در بر ندارد.
وی افزود: اگر قطعنامه مزبور حاوی تحريم عليه ايران بود اندونزی مسلما از آن حمايت نمیکرد.
ويتالی چورکين سفير روسيه در سازمان ملل نيز گفت : قطعنامه تازه، بار ديگر تاکيد میکند که کشمکش بر سر برنامه اتمی ايران بايد با ديپلماسی حل شود.
وی گفت : قطعنامههای قبلی با دقت تنظيم شده تا از هرگونه راه حل نظامی برای مشکل پرهيز شود.