چهارشنبه 4 آذر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دوئل داغ صفايي فراهاني و تربيت بدني در نيمه شب، تابناك

رويارويي صفايي فراهاني و نمايندگان سازمان تربيت بدني در برنامه تلويزيوني 90 به دوئلي داغ تبديل شد كه شليك تير نهايي آن به پس از انتخابات فدراسيون فوتبال موكول شد.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، شب گذشته، عادل فردوسي‌پور، بحث مهمي را در فوتبال ما پيش كشيد و با دعوت از صفايي فراهاني، رئيس كميته انتقالي فدراسيون فوتبال و نماينده فيفا در اين كميته، به بررسي ابعاد متفاوت بحراني پرداخت كه ماه‌هاست گريبانگير محبوبترين رشته ورزشي ما، فوتبال شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




تعويق پياپي انتخابات فدراسيون، زمان كم تا آغاز مسابقات مقدماتي جام جهاني، سردرگمي فدراسيون و مشخص نبودن سرمربي تيم ملي فوتبال، از مهمترين عوامل نگراني بودند كه فردوسي‌پور هم در اقدامي قابل تحسين اين مسائل را بدون محافظه كاري پيش كشيد.

صفايي فراهاني، در حالي به بيان تلاش‌هاي خود در زمان تصدي رياست كميته انتقالي پرداخت كه تمركز بحث بيشتر بر روشن شدن مسئول تعويق پياپي انتخابات و پروسه بيمار انتخاب رئيس فدراسيون بود.

صفايي فراهاني با اشاره به روند طي شده در كميته انتقالي با فيفا براي اساسنامه فوتبال ايران با بيان اينكه، در اوایل کار کمیته انتقالی، تعامل وجود نداشت و جلسات به حال تعلیق درمی آمد و نتایج جلسات هم از سوی دبیرکل وقت، اجرایی نمی شد و همین امر، باعث کنار گذاشتن آقای مصطفوی شد. گفت: پس از ارسال اساسنامه اولیه، فیفا در 10 اردیبهشت ماه ایرادات را به ما اعلام کرد که مهمترین آن، ممنوعیت حضور رییس سازمان تربیت بدنی و معاون ایشان و مدیران کل سازمان و دبیرکل کمیته ملی المپیک در مجمع عمومی فدراسیون (به دلیل عدم عضویت آنها در فدراسیون فوتبال) بود که در نهایت، با رایزنی انجام شده و تشریح ساختار دولتی اقتصاد ایران، فیفا با حضور تنها دو نفر (رییس سازمان تربیت بدنی و معاون ایشان) در مجمع عمومی فدراسیون موافقت کرد.

وي افزود: در نامه فیفا قید شده بود که رییس سازمان تربیت بدنی و معاون ایشان به شرطی می توانند در مجمع عمومی عضویت داشته باشند که نامزد مسؤولیت های فدراسیون نشوند. بعد از رسیدن این نامه، بحث های طولانی در کمیته انتقالی داشتیم، بحث اين بود كه در تاریخ ورزش ایران، هیچگاه رییس سازمان ورزش خود را داوطلب ریاست فدراسیون ها نکرده است»، بنابر خواستار حذف این بند، شده با این رويكرد و تعهد که رییس سازمان، نامزد انتخابات نخواهد شد. ما هم در مذاکره با فیفا تعهد دادیم رییس سازمان تربیت بدنی نامزد انتخابات نخواهد شد و بر مبنای قول ما، پذیرفتند که آن بند در اساسنامه نیاید.

رئيس كميته انتقالي، بر اين باور بود كه سازمان پيش از ثبت‌نام علي‌آبادي در انتخابات از ممنوعيت حضور وي آگاهي داشته و با وجود اين، اقدام به ثبت‌نام كرده است، اما كيومرث ‌هاشمي و به ويژه محمد آخوندي، سخنگوي سازمان تربيت بدني، منكر اين مسائل شده و اعلام كرده بودند كه سازمان مرتكب هيچ تخلفي نشده است.
در تبادل اين دفاعيات، پاسخ‌ها و حملات و ضدحملات تناقض‌هايي ديده شد كه كفه صداقت را به سود كميته انتقالي سنگين‌تر مي‌كرد.

نماينده فيفا در كميته انتقالي فوتبال اطهار داشت: ثبت نام آقای علی آبادی در آخرین روز داوطلبی انتخابات فدراسیون، باعث شد تا ما دچار مشکل شویم. از یک طرف، می خواستیم انتخابات برگزار و فوتبال از بلاتکلیفی خارج شود و از طرف دیگر، نامزدی علی آبادی مغایر قول ما به فیفا بود. با این حال، ما تاکید داشتیم که چون فیفا اظهارنظر منفی نداشته، انتخابات را برگزار کنیم و حتی فیفا هم، نمایندگان ناظر خود بر انتخابات را معرفی کرد؛ اما ناگهان در یک اقدام، 12 نفر از داوطلبان سمت های مختلف فدراسیون از کاندیداتوری استعفا دادند و انتخابات لغو شد. كه به نوشته روزنامه ها، آقای علی آبادی در همان مقطع اعتراف کرد که کناره گیری این داوطلبان با هماهنگی و دستور سازمان تربیت بدنی بوده است.

كيومرث‌ هاشمي با تأكيد بسيار گفت، امكان ندارد نامه‌اي را به فيفا فرستاده باشد و همه مكاتبات با فيفا با امضاي صفايي صورت گرفته است، اما بلافاصله پس از اين ادعا، صفايي نامه‌اي را نشان داد كه با امضاي ‌هاشمي فرستاده و وي نيز اين امر را پذيرا شد و گفت: فقط دو نامه را به فيفا ارسال كرده است.

نمايندگان فدراسيون كه اصرار داشتند بسياري مسائل تا پس از انتخابات فدراسيون سربسته بماند، سرانجام در روندي كه با هشياري فردوسي پور به سمت شفاف‌سازي هدايت شد، مجبور به بيان سخناني شدند كه در مقاطعي تعارضات آشكاري ميان سخنان ‌هاشمي با رغبتي، نماينده سازمان در كميته انتقالي و آخوندي، سخنگوي سازمان داشت.

در اين ميان، آخوندي با دفاعياتي كه به نظر مي رسيد بيشتر جنبه فرافكني دارد،‌ همه ادعاهاي فراهاني را رد كرده و با اين عنوان كه صفايي، تنها بخشي از واقعيات را عنوان نموده، او را متهم به دروغگويي در شب تاريك كرد.
در بحث شركت علي‌آبادي در انتخابات صفايي، مدعي شد كه اين مسئله را در جلسه‌اي با حضور‌ هاشمي به آگاهي وي رسانده است، اما ‌هاشمي مدعي شد كه در آن تاريخ در ايران نبوده و در ماكائو بوده است.

در اين باره هم صفايي اظهار داشت: نامه آن جلسه به ‌هاشمي رونوشت شده كه در اين باره و سخنان صفايي با خبرگزاري‌ها پس از نامزدي علي‌آبادي اتهاماتي است كه متوجه صفايي فراهاني شد، چراكه وي اعلام نموده بود: نامزدي علي‌آبادي مانعي ندارد. اما، صفايي اين‌گونه دفاع كرد كه براي متشنج نشدن افكار عمومي اين خبر را اعلام كرده است و گفت: در پی نامزدی علی آبادی، ما بنا برمنافع ملی عمل کردیم و از برهم زدن فضای داخلی خودداری کردیم. ما با علم به تخلف آقای علی آبادی، باز هم سعی بر برگزاری انتخابات داشتیم و به همین دلیل، در مصاحبه ها مطرح کردیم که نامزدی ایشان مغایرتی با اساسنامه ندارد.

در بحث انتخاب سرمربي تيم ملي با توجه به بحث‌هاي صورت گرفته در برنامه شب گذشته 90، مي‌توان نتيجه گرفت كه سازمان به نحوي در اين راه مصمم نبوده است. در حالي‌كه كميته انتقالي، چهار مربي را تأييد كرده بود و ديگر مسائل از نظر مالي مربوط به سازمان بوده است. همچنين سخنان صفايي نشان داد كه كميته انتقالي وظيفه خود را در اين باره انجام داده است.
صفايي در اين باره گفت: ما برای مربیگری تیم ملی با افراد زیادی صحبت کردیم که در میان آنها، این افراد برای مذاکره پاسخ مثبت دادند: کومان، گولیت، ادووکات، میلوتینوویچ، اسوالدو اردیلس، لوکزامبورگو، لیائو، تروسیه، پیتر رید، ساندس، تراپاتونی، سانتینی، زمان و آرتور جرج. بسیاری از این افراد، به علت تعلل ما برای مذاکره، کنار رفتند که این مساله هم، متوجه سرپرست فدراسیون و سازمان تربیت بدنی است.

در حالي كه ‌هاشمي و آخوندي، منكر اقدامات كميته شدند، گفت‌وگوي 90 با رغبتي، نماينده سازمان، حاكي از درستي ادعاهاي فراهاني و در تناقض آشكار با ادعاهاي ‌هاشمي و آخوندي بود.

در حالي كه آخوندي مدعي بود كم‌كاري از سوي كميته بوده و سازمان هيچ كم‌كاري نكرده است، اين امر بر همگان روشن است كه تصميم نهايي با ‌هاشمي به عنوان نماينده سازمان و كسي است كه حق امضاي قرارداد و تصويب حقوق لازم براي يك مربي را دارد، اما آخوندي، منكر اين قضيه شده و بر اين باور بود كه ‌هاشمي در اين زمينه مسئوليتي ندارد.

به طور كل، با توجه به بحث‌هاي مطرح شده، مي‌توان نتيجه گرفت تا بدين لحظه از دوئل صفايي موقعيت بهتري دارد و با توجه به تناقض سخنان نمايندگان سازمان و اسناد ارايه شده به وسيله صفايي كميته انتقالي وضعيت بهتري را نسبت به سازمان در اين دوئل داراست.

دو حريف در حالي يكديگر را نشانه رفته‌اند كه سازمان براي شليك نهايي تا پايان انتخابات فدراسيون، فرصت خواسته است و صفايي نيز موافقت با برگزاري انتخابات را موكول به كارشكني نكردن از سوي سازمان كرد.

صفايي در بخشي از سخنان خود گفت: سازمان پس از منتفي شدن حضور علي‌آبادي در انتخابات صريحا اعلام كرده كه ديگر انتخاب سرمربي براي آنان اولويت ندارد كه با تأييد ضمني‌ هاشمي و آخوندي روبه‌رو شده و در اين صورت اين كار در تعارض كامل با ادعاهاي پياپي نمايندگان سازمان در برنامه ديشب 90 درباره تلاش آنها به خاطر مردم و منافع فوتبال كشور بود.

فردوسي پور پس از اين‌كه با برنامه پيشين خود، انتقادات بسياري را متوجه خود كرد، اين بار و كمي پس از اين‌كه جايزه شخصيت محبوب نسل سوم را در مراسم چهل‌چراغ به دست آورد، 90 را به عرصه بيان واقعيات فوتبال تبديل كرد و البته با سوال پيچ كردن صفايي فراهاني شرايطي را به وجود آورد تا مردم تا اندازه‌اي از پشت‌پرده‌هاي موجود در فوتبال آگاه شده و بي‌صبرانه منتظر برنامه عادل پس از انتخابات فدراسيون باشند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016