دوشنبه 16 اردیبهشت 1387

چرا کلینتون و اوباما کنار نمى کشند، آی آر دیپلوماسی

نویسنده : حسن بنانج - آی آر دیپلوماسی


بالا گرفتن رقابت میان کلینتون و اوباما باعث شده است تصویر حزب دموکرات در میان مردم آمریکا خدشه دار شده و طرفداران این حزب به حمايت از حزب جمهوریخواه در انتخابات پیش رو تهدید کنند.

در حالی که فضای پیش از برگزاری انتخابات مقدماتی در ایالت پنسیلوانیا احتمال کنار کشیدن هیلاری کلینتون را از این رقابت ها بسیار قوت بخشیده بود، اکنون و پس از پیروزی کلینتون در این ایالت، بار دیگر بحث ضرورت عقب نشینی یکی از نامزدهای دموکرات در میان محافل سیاسی نزدیک به این حزب پر رنگ شده است.

اين که چرا اوباما يا هيلارى به نفع طرف مقابل خود دست از رقابت نمى کشد، مى تواند جواب هاى متعددى داشته باشد. برخى از تحليلگران خارجى معتقدند که اين در واقع يک بازى تبليغاتى است تا توجه مردم بيش از پيش به حزب دموکرات و نامزدهاى آن جلب شود. اما اين نگاه مبتنى بر تحليلى است که از عدم شناخت فرهنگ و عوامل تاثيرگذار در فضاى سياسى آمريکا نشات گرفته است. نگاهى که معتقد است تبليغات در آمريکا از تاثير و نفوذ بى حد و حصرى در اين کشور برخوردار است. تاثيرى که قادر است حتى سنت ها و آداب فرهنگى رايج در اين کشور را به راحتى دستخوش تغيير کند.

اين در حالى است که به زعم بسيارى از کارشناسان سياسى آگاه به تاريج و سنت هاى آمريکايى اين تصورى غلط است و هنوز جامعه آمريکا جامعه اى سنتى و متاثر از عادات فرهنگى رايجى است که دعواى سياسى براى رسيدن به قدرت ميان دو عضو يک حزب را شايسته نمى داند. هرچند که در يک جامعه دموکرات اين نوع رقابت کاملا سالم تلقى مى شود، اما نمى توان از تبعات منفى اجتماعى چنين رقابتى در بافت تاحدى سنتى و مذهبى آمريکا غافل بود. بنابراين تداوم رقابت فشرده ميان کلينتون و اوباما در نظر ليبرال ترين طرفداران حزب دموکرات نيز چندان شايسته و مصلحت آميز قلمداد نمى شود.

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 

يکى از عللى که انگيزه تداوم حضور در رقابت را در کلينتون و اوباما تقويت کرده است، وجود ملاک هاى يکسان از نظر راى دهندگان در اين دو نامزد است. اگر کلينتون اولين زن رئيس جمهور در تاريخ سياسى آمريکا است، اوباما نيز اولين رئيس جمهور رنگين پوست در اين کشور خواهد بود. اوباما و کلينتون هر دو سناتور هستند و هر دو تقريبا از يک نحله فکرى در نظام سياسى آمريکا حمايت مى کنند.

تاکنون ملاک های مختلفی در مورد برتری دو نامزد دموکرات در رقابت های مقدماتی انتخابات 2008 آمریکا مطرح شده است. توان اقتصادی برای ادامه مبارزات انتخاباتی، قابلیت پیروزی در مقابل نامزد اصلی جمهوریخواهان ( جان مک کین )، محبوبیت یا عدم محبوبیت یک رئیس جمهور زن یا سیا و سوابق سیاسی ازجمله مهمترین این ملاک ها بوده اند.
برخی از ملاک ها نظیر این دو مورد اخیر قابل تغییر نیستند و از نظر رای دهندگان تقریبا نکته مبهم و تاریکی در مورد آنها باقی نمانده است. به همین دلیل دو رقیب اصلی در حزب دموکرات ترجیح می دهند که ادامه فعالیت های تبلیغی خود را بر سایر ملاک ها متمرکز کرده و بر اساس آنها از یکدیگر سبقت بگیرند.

آخرین گزارش های حاکی هستند که هیلاری کلینتون پس از برگزاری انتخابات مقدماتی در پنسیلوانیا توانسته است وجهه اش را در میان کمک کنندگان مالی خود بهبود بخشیده و بدین ترتیب شانس بیشتری برای ارتقای بودجه رقابت های انتخاباتی پیدا کند. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس اهدا کنندگان ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات پنسیلوانیا، بیش از 3 میلیون ریال به وی کمک کردند.

با وجودی که هنوز اختلاف زیادی در مورد توان اوباما و کلینتون در جذب کمک های بیشتر وجود دارد، اما کمک های اخیری که به نامزد زن حزب دموکرات شده است، بیانگر افزایش محبوبیت وی در میان رای دهندگان آمریکایی است.
باراک اوباما در ابتدای ماه مارس 31 میلیون دلار پول نقد برای صرف در هزینه های تبلیغاتی خود داشت. این رقم در پایان ماه مارس به 51 میلیون دلار ارتقا پیدا کرد. ستاد انتخاباتی اوباما اعلام کرد که این نامزد سیاه پوست در طول این ماه موفق به جذب 40 میلیون دلار کمک شده است، این درحالی است که رقم مذکور 15 میلیون دلار از کمک هایی که وی توانسته بود در ماه فوریه ( دو ماه پیش ) به خود اختصاص دهد، کمتر است.

از سوی نتایج انتخابات در پنسیلوانیا باعث خواهد شد که روند کاهش کمک ها به انتخاب شدن اوباما در ماه جاری میلادی کاهش بیشتر داشته باشد. این در حالی است که به نظر می رسد با افزایش محبوبیت کلینتون پس از این انتخابات توان جمع آوری کمک های مالی در جبهه کلینتون تقویت شده و از رقم 20 میلیون دلاری که در ماه مارس برای وی به ثبت رسیده است، ارتقا یابد.

از سوی دیگر طبق آخرین نظرسنجی انجام گرفته با همکاری خبرگزاری آسوشیتدپرس و موسسه ایپسوس، کلینتون در یک برتری 9 درصدی در مقابل رقیب احتمالی جمهوریخواه خود قرار دارد. در این نظرسنجی 41 درصد از پرسش شوندگان به مک کین و 50 درصد به کلینتون رای دادند. این در حالی است که باراک اوباما در نظرسنجی مذکور با اختصاص 46 درصد در مقابل 44 درصد از آرا به زحمت توانسته است اختلاف 2 درصدی پیشین خود را در برابر مک کین حفظ کند.
افزایش محبوبیت کلینتون در این نظرسنجی بی شک کمک شایانی خواهد کرد تا توان اقتصادی وی در ادامه رقابت هایش با باراک اوباما بهبود پیدا کند. این خود بیانگر ادامه رقابت میان دو نامزد باقی مانده دموکرات در ایالات باقیمانده و در نتیجه کاهش محبوبیت این حزب در میان طرفدارانش است.
بر اساس نظرسنجی آسوشیتدپرس و ایپسوس، 30 درصد از طرفداران کلینتون و 21 درصد از حامیان اوباما گفته اند که در صورت عدم پیروزی نامزد مورد علاقه اشان در رقابت های مقدماتی انتخابات 2008 آمریکا، در مرحله نهایی این انتخابات به رقیب جمهوریخواه رای خواهند داد.

این وضعیت زمانی بدتر خواهد شد که بدانیم رای دهندگان طرفدار حزب دموکرات در مورد سایر ملاک های رای دهی به نامزد مورد علاقه خود نظیر تغییر در وضعیت اقتصادی آمریکا و همچنین جنگ عراق نمره یکسانی را به این نامزدها می دهند.

هم اکنون بار دیگر بسیاری از نگاه ها به سوی میدان های آتی رقابت میان دو نامزد دموکرات دوخته شده است. کلینتون و اوباما قرار است که 6 می ( 17 ارديبهشت ) بار دیگر در ایالت های کارولینای شمالی و ایندیانا زورآزمایی کنند. اوباما با توجه به توان اقتصادی بیشتر نسبت به کلینتون سرمایه گذاری بیشتری برای تبلیغات در این دو ایالت کرده است. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند که انتخابات مقدماتی دموکرات های در این دو کارزار می تواند بار دیگر به آخرین فرصت برای تعیین تکلیف نامزد نهایی این حزب در انتخابات نهایی 2008 تبدیل شود. زیرا در صورت شکست کلینتون در این رقابت ها او باردیگر در وضعیتی مشابه آن چه که پیش از برگزاری انتخابات مقدماتی ایالت پنسیلوانیا به سر می برد، قرار خواهد گرفت.

دنبالک: http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/36744

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'چرا کلینتون و اوباما کنار نمى کشند، آی آر دیپلوماسی' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016